Jag hoppade fallskärm idag... :o)

Det var helt sjukt. 4000 meter upp i luften... och rätt ut... ur en sidodörr på flygplanet...

Jag skriver mer sen!!!

En snabbis...

Jag ska gå och lägga mig och titta på sex and the city... Tänkte bara skriva en kortis innan.

Jag har ny fixade och fina naglar. Jävligt fint, lite svårare att skriva bara...

Jag var på grönan igår, det var sååå roligt mysigt härligt. :o) Och jag ääälskar spök huset. :o) Blev typ bundis med spökena... andra gången vi gick in. Haha. Det är precis alldeles lagom läbbigt pirrigt att gå där... Det är läskigt faktiskt.

Så. Nu natti. Puss

Varm oboy med grädde...

Det brukar inte gå åt så mycket grädde här hemma... men nu fanns det kvar från när vi åt fullkornsvåfflor i förrgår kväll och det är ju dumt att kasta så jag drack en kopp varm oboy med vispad grädde nyss efter nattjobbet. Åt två skorpor med ost till.... mmmmums... :o)

Jag är väldigt trött och lite illamående, så jag tänkte ta och lägga mig och sova sova sova. :o) Ska bli så skönt... Sen när jag vaknar och förmodligen mår bättre så ska jag träffa en vän och käka lunch. :o)

Min axel känns fortfarande mycket bättre och det är jag väldigt glad över...

Jag sänder en liten tanke till en annan vän (granne... du vet vem du är) som har fått tråkiga besked inom familjen precis... Jag tänker på er och jag håller tummarna för att det går så bra som det bara kan göra.

Kram...

Klös i ögat och skön träningsvärk...

God morgon!!! Jag kom hem från föräldrarnas landställe igår och då min axel har blivit myyycket bättre sen jag slutade jobba på försvaret med hundarna så bestämde jag mig för att börja köra styrka ordentligt på gymet igen!!! *skööönt* ;o) Så jag var på gymet igår och körde biceps och rygg... och det var så jävla skönt!!! Jag drack en red bull innan och den gjorde faktiskt susen, jag fick bra egergi... inga vingar dock. Jag tror dom ljuger på reklamen.

Idag har jag lite träningsvärk framförallt i biceps, så jag märker att musklerna inte är vana vid att träna så hårt pga min långa vila men snart ska dom vara ikapp igen. :o) Jag ska vara försiktig med vänster axeln dock... självklart.

Och i morse skulle jag göra något jag tror ja skulle klia mig i ögat eller gnugga under ögat eller nåt... så råkade jag klösa mig lite lätt i höger öga. Eftersom att jag laser opererade ögonen för något år sedan så gör en lätt klösning jäääävligt ont!!! Det är samma sak om jag målar mascara och råkar peta mascaraborsten i ögat (inte för att det är något jag gör regelbundet men klart det har hänt) så gör det så f--ing ont och ögat rinner och är rött i en halvtimme timme efteråt.
Jag ser jättebra efter operationen men ögonen är extra känsliga om det väl händer något. Fast det var helt klart värt operationen! Så underbart att slippa krångla med linser.

Det var en på landet som sa två jävligt roliga saker i helgen... tycker jag iallafall... :o)

Den första var när min katt kom hem på kvällen efter en dag ute i skog och mark och jag satte mig med honom i soffan och började plocka fästingar. Jag bad en ta emot fästingarna och kasta dom på brasan (öppen spis inne).. (tilläggas bör att jag är sjuk djurvän... dödar inte ens myggor men jag resonerar så att fästingar faktiskt kan smitta och döda både mina djur och människor så dom behöver faktiskt försvinna... Myggor i Sverige dödar ingen så dom viftar jag bara bort. Jag gillar inte att döda fästingar heller men har bestämt mig för att det är dom eller vi... KAN vara iallafall... )

Så! Han kastar dom i brasan... och jag plockar fler och fler från katten och ger till honom. Tillslut säger han: vafaaan vad många... är det inte lättare att kasta in hela katten? ;o) Jävla pucko.

Det andra roliga var när jag plockade bort en fästing... och tyckte att det såg ut som att två ben från den satt kvar på katten. -Saknar den några ben? Frågade jag honom... då började han räkna, ett, två, tre... fyra... fem..... och sex. Nejdå denhär har sex ben. Säger han... Konstigt tyckte jag, det sitter ju verklligen två ben kvar, får jag kolla på den? Så tittar jag på fästingen... och jodå... den har sex ben. TVÅ på ena sidan och FYRA på andra??! Det tyckte han såg normalt ut?? :o) Hahahahahahaha!!!

Jaaadu det var roligt. :o) Jag skrattade den kvällen så tårarna rann. Jag skrattar ofta. :o)

Nu ska jag göra mig iordning lite, får besök kvar. Sen booorde jag flytt packa idag... en liten påminnelse till mig själv bara. :o)

Ha en härlig dag!!!


Hemma och mellanlandar mellan jobb...

Kom hem från mitt nattjobb precis... ska sova några timmar sen ska jag vidare till jobbet i Uppsala...

Godmorgon folks och godnatt för mig... :o) (Sen blire morgon kaffe... ;op)

Vänt på dygnet lite... och jag älskar det. :)

Inatt kom jag hem från kvällspromenaden med min kompis och henns hundar vid halv ett. :o) Det började med att jag träffade ett par andra kompisar med deras hund och strosade lite, sen mötte vi upp den ajdra kompisen och de första två gick hem. Tanken var väl inte att vi skulle gå sååå himla långt för klockán var ändå runt nio halv tio gissar jag (vet inte riktikgt)... men varje gång vi kom till ett vägskäl som innebar "hemåt" eller "lite till bortåt" så vart det "äh, vi tar en lite längre sväng va??" :o) Och vi gick och pratade så tiden bara rann iväg... Så plötsligt var det missi nassen och vi hamnade utanför hennes port och stod där och pratade ytterligare ca en halvtimme. :o)

Sen gick jag mina fem minuter eller vad det kunde tagit hem till mig, och mötte mina två söta grannar ute med deras hundar... och de följde med upp en sväng och hämtade en sak och pratade YTTERLIGARE litegrann... :o) En skit trevlig och skön kväll (många tusen steg på stegräknaren... ;o)... )

Nu sitter jag och dricker mitt underbara morgon kaffe klockan elva på förmiddagen... vaknade halv. :o) Och det känns som att det inte gör så mycket för jag får så mycket ut av att leva på kvällarna det är så mycket liv då på sommarhalvåret... Och de flesta sover eller jobbar ju ändå på mornarna och förmiddagarna det är bara jag som har så muppiga tider som jobbar nätter eller börjar tio på helger. Jag har börjat inse att det inte är nån idé att få ut folk på långa promenader eller äventyr vid nio på mornarna så jag sover nån timme längre istället och har mycket mer tid att spendera med vänner och familj. :o)

Nu ska jag på in i badrummet och göra mig iordning sen ska jag ut och träffa en kompis igen. Oxh sen booorde jag börja flytt packa lite... Det är inte många dagar kvar nu... :S

Kram å ha en underbart härlig dag...


Filmtips... "Rec" och en annan riktig pärla...

Som jag misstänkt så somnade jag efter ca halva filmen, men idag såg jag klart den!!! Och den var fan... läskig. Obehaglig... inte sådär asläskig så obehaget/pirret sitter kvar i kroppen i flera dar efteråt men helt klart värd att se. Jag gillar när filmer är på andra språk än engelska och svenska (vilket påminner mig om Pans labyrint... återkommer om den snart... ) det blir lite verkligare då på något sätt. Denna var på spanska och jag gillar japanska rysare också.

Jaaa sen var det ju Pans labyrint!!! Inte så många som sett den va?? ;o) Gör det. Det är en underbar vuxensaga som  handlar om en liten flicka som lever i Spanien efter inbördeskriget. Flickan lever med en ny far som inte alls är trevlig, och det är långt ifrån lugnt efter kriget... och mitt i kaoset så smiter flickan iväg till en hemlig värld där hon träffar otroliga och lite skrämmande varelser, och får uppdrag som måste lösas. Det kan låta lite barnsligt och fantasifullt men den är allt ifrån barnslig. Den är verkligen jättebra, jätteledsam, mörk och jätteimponerande. Också här talas det spanska...

Nu fick jag en väldig lust att se filmen igen. :o) Men jag har en tårta i ugnen... eller en tårt botten. Hoppas inte mitt kära födelsedagsbarn läser dethär innan i morgon bara. :D

Jag måste duscha av hunden också hon har lekt och röjt bland vatten och smuts i dagarna så behöver nog shamponera igenom henne lite... Det var länge sedan sist. :o) Och så får vi se om jag går en lång promenad senare... kanske... kanske inte. :o)

Ska kolla min telefon nu, har inte sett till den på ett tag... :o) Hej så länge...

Sen kväll... eller natt??

Hej!!! :o)

Jag kom hem för en stund sen... känns skönt att ha kommit hem rätt tidigt resonerar jag... har altså varit ute i stan. Sen tänker jag... tidigt?? Ja... om jag jämför med för några år sen så är att vara hemma ca halv tre en väldigt bra tid. Jämför jag med att jag brukar sova för några timmar sen och tänker på att solen faktiskt är påväg upp så är halv tre gansk sent... eller snarare tidig morgon.

Däremot så är jag ledig i morgon, och jag tog en taxi från stan redan före två faktiskt. Och jag gick ut med hunden för en stund sedan så hon klarar en lite längre sovmorgon. Ska nog ta och ge katten mat också också, annars brukar han gnaga mig i knogarna (faktiskt) när han vill ha mat på morgonen, och det brukar inte vara lika mysigt att vakna till som när han trampar runt i mitt hår på mornarna för att han faktiskt bara vill mysa.

Jag har sett halva "Rec" och den första halvan var riktigt bra... jag återkommer när jag sett resten.

Godnatt... och god morgon till vissa...

Kram...

Skräckis tips...

Som jag nämt tidigare så är jag löjligt kär i skräck filmer. Jag gillar när dom är ryyysliga sådär så det kryper i kroppen och man inte riktigt vågar sätta ner fötterna på golvet, och när dom spelar hjärnan lite spratt. Har lite svårare för splatter filmer och filmer som bygger sin skräck på att äckla med blod och snusk.  Det ska vara väl genomtänkta rysare som skrämmer med nya obehagliga effekter och smarta idéer.


Nu ska jag ge mig på och se den spanska rysaren "Rec"... Jag har hört att den ska va skit läbbig men det återstår att se.
Än så länge har jag inte impats av så många rysare, men några som jag verkligen blivit lite nojig av är: Blair witch... FAKTISKT! Ettan... såg den på bio ett par gånger och hela grejen var så ny och blev så verkligt obehaglig så jag blev verkligen skrämd. Fick dendär sköna obehagliga känslan av att vara riktigt rädd ni vet?

Sen såg jag den japanska versionen av The ring (Ringu) när den precis hade kommit och den var också faaan så obehaglig första gången. Sen har det blivit en sån trend med Sadakos mörka blöta hår och hennes hackiga rörelser i massa filmer så det har liksom sabbats med tiden men första gången jag såg det så vart jag riktigt skitis.

Och så har vi ju Hostel!!! Har ni inte sett den så gör det... och tvåan är tamejfan MINST lika bra. Dom är lite väl snuskiga emellanåt med lite mycket blod och skärande i kroppar på olika sätt men det rysliga och obehagliga tar över så dom är grymma.

Jag har nog några fler på lager men jag återkommer med dom...

Nu är mitt the vatten klart och filmen redo så jag ska krypa ner i soffan... Risken att jag somnar är iof inte så liten, men jag sov en hel del efter nattjobbet idag så kanske orkar hålla mig vaken ett tag iallafall... ;o)

Godnatt...

Inte varit så jätteengagerad...

...i bloggen på ett tag, och det beror bara på att jag får ont av att sitta här och när jag väl börjar skriva om något som jag verkligen vill skriva om så finns det liksom ingen hejd... vilket är lika med jätteont i axeln. :o) Så jag får avvakta lite... men det kommer mera...

Härliga sommarnatt...

Jag kom precis hem med hunden från en kompis och hennes familj... blev kvar där rätt länge...
När jag kom dit var det fortfarande sol och varmt och jag åkte med bara linne. När jag skulle gå till bilen så hade det blivit mörkt ute och verkade blåsa så jag trodde jag skulle frysa. Men det gjorde jag inte. :o) Det var alldeles ljummet och vindarna var milda och sköna... Det var jätteskönt och jag älskar när det är mörkt ute och det lyser i vissa fönster. Det ser så hemtrevligt och varmt ut...

Nu får jag ju rätt ont i axeln av att sitta här som sagt så fattar mig kort ikväll...

Tv.nu nästa sedan tandborsning sedan sängen och titta på tv om det finns något att se... annars läser jag nog vidare på min bok som ska vara så braaaa enligt många. Jag väntar med spänning...

Natti natti alla ni där ute i den underbara natten...

Grillar...

Det är väl härligt?? :o) Att grilla på sommaren. Nyttigt också för den delen om man inte onyttigar det så mycket. Vi ska äta quinoa till (stavning?) och egen avocado röra, och god sallad. :o)

Jag var jätteseg i både kropopen och knoppen i morse, och igår morse också faktiskt. Tur att jag är ledig en natt till... kanske behöver sova ordentligt helt enkelt.

Simmade igår iallafall!!! Ett till av mina "måste ha´n" är badvatten!!! Det får vara från en båt, en strand, en klippa, vad som helst bara man kan bada i det!!! Speciellt när det är varmt såklart... jag känner mig inte glad på sommaren om jag inte har tillgång till vatten... I allra värsta fall funkar det med vattenspridare. :o) Men det är bara en tillfällig lösning isåfall... jag måste ha badvatten. Får nästan en klaustrofobisk känsla om jag inte vet att det är en sjö eller något vattendrag i närheten.

Nu ska jag kolla hur det går för grillen... sen kanske åka och simma med vovven. :o) 

Hej... 

En sak till som jag älskar!!! :o) Messmör!!!

Jag lääängtar till i morgon bitti. Har köpt såntdär äkta hårt tunnbröd med nyttigt mjöl, och så har jag messmör!!! På tub. :op Man ringlar messmöret på knäckebrödet, (går även bra med vanligt knäckebröd) ganska mycket ska det va, sen lägger man på en överdel och trycker ihop. Sen äter man med en kopp nybryggt kaffe med lite lite socker och ganska mycket mjölk till. Sååååå gott!!!!! Kan det vara min norrländska ådra som gör att jag älskar detta gudomliga pålägg? Sötsliskigt och faktiskt!... väldigt nyttigt. Så det ni. :o)

Jag sa upp mina tider på extrajobbet med tjänstehundarna idag. Hade ganska mycket jobb i sommar inplanerat men min axel pallar inte. Jag fick ju svar på röntgen igår, minns inte om jag skrev det?? Det var iallafall ingen artros och ingen skada, utan det såg fint ut. Så specialisten sa helt enkelt att jag måste sluta men det som gjort att jag fått såna problem från början, och det är ju tyvärr just det jobbet. Det var där det startade, och det är där det ofta kommer tillbaka om jag nu varit problemfri några dagar. Det läker aldrig ut ordentligt och axeln blir konstant irriterad och inflammerad.

Så, inga mer tjänstehundar på ett tag. Och har börjat på ett nytt ställe. Ett skiiiit roligt ställe. En zoo affär. :o)
Och en stor och ljus och fin sådan! Så där tror jag att jag kommer trivas, och jag jobbar ju nätter inom vården också så allt detta runt omkring är just extra jobb.

Idag gjorde jag också vad jag iallfall vill tro var en liten god gärning, och något som jag kände att jag ville göra. Jag hälsade på en som jag bryr mig mycket om, och som jag lovade att hälsa på... för länge sedan... Sen har det bara inte blivit av. Men idag promenerade jag förbi personens hus när jag var ute med hunden, och gled in och ringde på port telefonen... och fick komma upp en stund. :o) Det var trevligt och det känns bra!

Nu har allt detta prat om messmör fått mig hungrig. Men jag tror jag dricker ett glas laktosfri mjölk bara och går och lägger mig och tittar på tv så får jag se fram emot frukosten.

Natti natti på er...



"Det är så jag alltid varit och så alltid kommer va liksom..."

Kom bara och tänka på en sak när jag gick mina ca 48 meter hem från jobbet nyss. Jag stör mig lite på när folk säger något, och när man ifrågasätter eller bara frågar om det så svarar dom typ: "men det är sån jag är och kommer alltid att vara liksom..." Eller, "Det är min åsikt och det står jag för och kommer alltid göra"...

Det låter så... omoget för mig?? Det är som att säga "Det lärde jag mig att tycka när jag var fem och det kommer jag alltid att göra"...

Jag ser nya lärdomar och nya åsikter eller vad man ska kalla det, som utveckling! Självklart kan jag vara ganska fast i vissa åsikter, och kan ha varit eller tyckt på ett sätt länge för att jag har trott eller känt att det varit rätt, men skulle någon komma med en "klokare" åsikt som jag inte ens har tänkt på, eller rmed ny fakta som inte har legat bakom mina åsikter så är jag öppen för att tänka om och lära mig nytt. Det är det som är tjusningen med många diskussioner, jag lär mig se saker ur ett annat perspektiv, och utvecklas.

Nu när jag har sagt det så tänker jag säga igen att jag längtar till Thailand!!! Jag trivdes inte sådär jättebra när jag väl var där trodde jag, men ända sedan jag kom hem så är det dit mina tankar vandrar när jag vill ha lugn och ro och semester. Jag längtar tillbaka. Eller så vill jag åka någon helt annanstans, typ Alaska eller nåt. :o) Vidga mina vyer.

Nu ska jag gå och ta bort färgen från ögonfransarna (så jag slipper mascara) och sen lägga mig och vila en liten kortis.

Puss på er sålänge.

RSS 2.0