Hem ljuva hem... och lite träningssnack...

Nu är jag hemma igen efter festen. Jag stack när det faktiskt var som trevligast men längtade hem till lägenheten och sängen nu när jag varit borta några dygn. Det var alldeles lagom att komma hem nu och det var en trevlig fest. :o)

Nu har jag varit ganska onyttig några dar. Lite svårt att inte vara det när man bor ett gäng på en kursgård och lagar mat tillsammans och har jättetrevligt. Det har visserligen varit ganska eller väldigt nyttig  mat, och mitt fika har bestått av knäckebröd med messmör oftast. Men någon dag blev det glass, någon dag bullar och någon pannacota. :S Lite såntdär blev det. Syndigt gott och värt det (tror jag?) men nu är jag hemma igen och nu börjar vardagen och jag ser faktiskt fram emot att gå och lägga mig lite halv hungrig på kvällarna (blev mycket sen middag där)  och gå ganska mycket över 10 000 steg nästan varje dag. Eller springa såklart. (har börjat med stegräknare)... vi har tävling på jobbet som jag tänkte vinna. Jag och min grupp ska gå flest steg. Och jag ska gå flest i min grupp hade jag tänkt. Bara ingen fuskar för då blir jag arg. Det är lätt att fuska nämligen men det är fult.

Jag rörde iof på mig mycket under kursen så kanske har jag inte gått sååå mycket back.

Axeln blev faktiskt bättre under dagarna på kursen. Jag blev ganska avslappnad och jag tror det sitter mycket där. Idag känns den sådär igen måste jag säga, men jag har insett att jag måste lägga om lite rutiner för att hålla smärtan på avstånd. Däremot saknar jag att styrketräna. Jag har inte vågat direkt men jag tror jag ska gå och lyfta lite hantlar nu snart faktiskt och försöka undvikta att belasta axeln, för det säger kiropraktorn bland andra att jag kan göra.

Jag kommer ihåg när jag var yngre, och upplevde nya fina ställen i naturen. En ny strand, såg en solnedgång, en fin skogs dunge... Det väckte verkligen känslor i mig, och jag kunde sitta kvar där länge och bara känna ett lugn. Det har jag inte känt på ett bra tag. Det är som att jag inte har "tid" att känna. Och i dagarna nu så har jag faktiskt återupplevt lite sådant och känner att det är viktigt för mig att hitta tillbaka till det...

Nu ska jag glida in på tv.nu. Hämta mina hantlar och ställa mig framför tvn och träna lite.

I morgon är jag ledig hela dagen. Jag ska ha det så skönt. :o)

Godnatt... hoppas ni har det skönt ni som sitter hemma i natten och hoppas ni som är ute och dansar och pulsar har en trevlig kväll och kommer hem lyckliga.



Jag är tillbaka!!!

Nu har jag varit på kurs i några dagar... åsså tillbaka hem till stressen igen. ;o) Fast det är skönt att komma in i verkligheten igen efter några dagar i en annan värld som det blir lite...

jag ska iväg på tretti års fest så jag får be att återkomma senare... kanske ikväll...

Puss

Jag har precis insett att kan jag klicka mig in till eran blogg...

via era namn på kommentarerna till mig. Har inte varit så engagerad i annat än att just skriva hittils, och läsa kommentarer såklart vilket är riktigt trevligt. :o) Men nu kanske jag kan börja kika runt på bloggar också.

Kom precis hem från jobbet... ska försöka vila lite innan jag ska åka iväg och börja plocka upp folk.

En av tjejerna jag var i Thailand med för några månader sen åker tillbaka dit i sommar. Jag är såååååå sugen på att hälsa på... hon ska vara där hela sommaren. Men vi får se om jag hinner/har råd. Har ju köpt lägenhet nu och egentligen kommer det inte påverka ekonomin så mycket, men det blir dubbel hyra ett par månader i värsta fall och det är ju lite trögt. Sen måste jag försöka ta mig till Spanien i slutet av Juli. Eller måste och måste, jag vill såklart. Men har vi tur och får några som tar denhär lägenheten tidigare, och jag har tur med ledighet så kanske jag drar dit ett par veckor oxå... Vi får se... Annars får jag åka i höst helt enkelt.

Så ha en trevlig helg ni allihopa. Sommaren är här så ut i naturen med er. Och glöm inte att använda tandtråd.

Pussar

Hade en liten minut över...

Tyvärr så får jag väldigt ont i axeln av att sitta här. Men jag gillar att skriva så jag försöker att fatta mig kort och försöker att sitta okej medans jag skriver. :o)

Jag åker ju iväg på kursen i morgon igen. Jag vet inte riktigt hur jag känner inför det... Jag tror det kommer bli  bra, jag var glad i några dagar när jag kom hem sist. Eller jag är iof glad nästan jämt! Men jag var lite extra glad och uppmärksam på vissa saker och det var positivt.

Vi har dålig mottagning på mobilerna där ute, men FAKTISKT så är jag som har Comviq nog en av dom som har bäst mottagning. Kors i taket va?? :o) Det brukar vara Telia som är bäst har jag för mig... och Comviq brukar ligga rätt dåligt till men det verkar ha blivit bättre eller så är det just där... eller så är det bara för att det är jag? :o)

Jag har sovit på soffan idag på dagen... jag får lite ångest när jag vaknar till och tror att det har gått lång tid dom gånger jag sover på dagen, men jag tänker att jag får ut mer av den tid på dagen som är kvar om jag är utvilad. Och det stämmer ju... Dessutom behöver jag sova. Natt jobb tar på krafterna även om jag har rätt lugna nätter och sover när jag kommer hem, så är det alltid tacksamt med extra sömn. Och det har jag börjat kunna få... :o)

Nu ska jag iväg till jobbet snart men vi får se om jag hinner skriva en sväng i morgon innan jag åker. Ska hämta första personen i Bergshamra vid halv elva redan så vi får se.

Kram på er sålänge, och en extra kram till mina vänner... många av dom som även är mina grannar. Kommer sakna er när jag flyttar, men jag kommer inte att tillåta mig sakna er för mycket utan räknar med att vi kommer umgås ändå. Även om det blir tio minuters promenad emellan. ;o)

Vilat på soffan en stund...

Jag har kommit på det som många säkert redan visste. Att det faktiskt är skönt att sova på soffan en stund på dagen. Jag har väl iof vetat att det är bra förut, men nu har jag faktiskt insett att jag nästan tjänar ännu mer energi på det även om jag får lite svårt att somna sen på kvällen... Jag får ner tankarna i varv lite.

Min hjärna går ofta på hög spinn vilket är lite synd ibland... Jag stressar mycket och vill se något resultat av allt jag gör hela hela tiden. Strävar nästan hela tiden efter nästa steg, istället för att bara gilla det steg jag står på just nu!
Det är bland annat därför jag går denhär kursen som jag skrev om igår. Den handlar mycket om "mindfullness" och det tycker jag är viktigt. Oftast har jag tyvärr för brottom för att kunna vara i stunden. Sen finns det faktiskt bra saker med att hjärnan går på lite spinn ibland! Jag får mycket idéer och jag gillar att göra ganska mycket saker... Men det är bra om man kan balansera det så att när man vilar så vilar man... helt... Både kroppen och själen.

Ja ang axeln då. Jag var hos specialisten idag och han kunde inte känna någon ledskada eller försvagning eller så, däremot kände han att jag hade en liten begränsad rörlighet i vänster axel och det kunde bero på något slitage eller något annat... Sen kom även ord som artros och fibromyalgi upp... Jag fick gå upp till röntgen iallafall och ska få svar på den om en vecka. Suck. Det kan altså vara så att det inte finns så mycket att göra utan undvika att göra saker som sliter helt enkelt.

Men springa kan jag göra!!! Och det tänker jag göra nu... tänker springa och tänker träna hund. Så det så. :o)

Kraaam

Rysare!!! JA!!!

Såg att det går en gammal Stephen King film på kanal 6 nu. Ska skynda mig så jag inte missar för mycket... Nu fick jag ett tillfälle att berätta om något mer är lite smått beroende av... skräckfilmer!!! Så godnatt... ;o)

Jag tycker inte så jättemycket om att vänta... iallfall inte länge...

Till att börja med ska jag säga att jag är så trött så jag ser suddigt. Det innebär att jag kanske kommer att skriva lite osammanhängande och snurrigt, men jag tror att jag kommer få sagt det jag vill ha sagt iallafall, och jag ska försöka få det bra. :o)

Ikväll har jag suttit på ackis i typ fyra timmar. Först två timmar i väntrummet MINST. Sen tog det säkert en timme från att vi kom in till att dom sytt ihop knät på den jag var där med. Sen skulle dom bara plåstra om knät efter de sytt, och sen skulle vi få åka hem. Det tog ytterligare en timme innan dom kom och la på ett plåster... (efter att vi både larmat och gått och sagt till två gånger) och sen fick vi åka hem. :o) Då tog det då ca 40 minuter att köra hem igen... Så det har varit en lång kväll! Men långa kvällar har också sin charm...

Jag måste iaf säga att jag är lite impad av att jag inte blev mer påverkad av detdär ganska stora såret som faktiskt var ända in till benet. Jag och grannen  tvättade och tejpade och hade oss så att det skulle ihop tills vi kom till sjukan... Jag har nog ganska mycker vård gen i mig... Jag gillar att ta hand om folk, och det tar liksom över när det händer något som jag i vanliga fall skulle tycka var ganska äckligt. Ser jag sår och sånt på tv så byter jag kanal.

I morgon är det min tur att åka till sjukan. Ska träffa axel specialisten och få min DOM. Hur det är blir så hoppas jag att resultatet blir bra. Även om jag måste opereras.

För er som inte vet vad bovetegröt är, så är det gröt av BOvete. :o) Super duper nyttigt, smakar inte så mycket, och ser ut som bleka havregryn ungefär. Man hittar dom bland hälso hyllorna i butikerna, eller bland linser och glutenfritt och sånt ni vet... Och det blir heeelt okej när man blandar det med massa frysta hallon!

Nu till nåt annat... som iof också har med "feelgood" att göra som även bovetegröt har på något sätt.

Jag går en grundkurs i en terapi form faktiskt. Och kurstillfällena är på en kursgård en bit härifrån. Det är "personlig utveckling i grupp" det handlar om. Vi har haft ett kurstillfälle på fyra dagar redan och på onsdag åker jag iväg till nästa omgång. Kommer hem på Lördag mitt på dagen. Jag är lite för trött för att gå in djupare på vad kursen handlar om och vad den har gjort för mig eller KOMMER att göra för mig. Men jag ska berätta mer om det sen. :o) Nu vet vi iallafall varför jag inte kommer att blogga från onsdag mitt på dan, till på lördag. Ska försöka blogga extra mycket innan, och när jag kommer hem så Gosse, då kommer jag att ha å skriva. :D

Nu ska jag kolla tv.nu och se vad jag kan somna till. Sen ska jag borsta tänderna, sätta på mig pyjamasbyxorna och lägga mig i sängen!!!

Godnatt... och det är en fin natt därute... jag har suttit och kört långt i mörkret så jag vet...


Väder och vind... Och lär dig att vara snäll mot dig själv...

Jag gick hem från jobbet nyss, och solen sken litegrann... men det var mörka tjcka moln på himlen så kontrasterna mellan skugga och sol på vart ganska tydliga... och så kände jag de kalla vindarna som förmodligen betyder att det kommer regna när som helst. Det var underbart! Jag älskar vädrets krafter, och jag tycker faktiskt väldigt väldigt mycket om regn!!! Det finns nog inte mycket som slår att bada utomhus när vädret är milt, och det regnar. Det är något  riktigt speciellt över det...

I övrigt så sitter jag och äter bovetegröt med hallon... igen. :o) Jag ska förmodligen iväg till Nacka med en kompis snart, ska vila lite efter jobbet bara.

I morgon ska jag jobba med hundarna på dagen, sen ska jag på inflyttningsfest i Hässelby! Det ska bli skit roligt. :o) Festar så sällan men nu är jag verkligen sugen.

Min katt står och psykar min hund så hon börjar grina. Han brukar göra det. :o) Eller dom brukar leka... men det är på kattens villkor, och när han "bjuder in" till lek så vet lilla vovvan inte riktigt vart hon ska ta vägen först. Sen brukar det sluta med ett långt brottandes och kramandes mellan liten katt och ganska stor hund. Det är fashinerande att se faktiskt. :o)

Ett litet tips till folk som behöver peppa sig själva lite, och har en tendens att känna sig "dåliga" ibland. Försök att påminna er om era faktiskt starka och bra sidor, och gör inte era mindre sidor så stora. Säg inte till varker er själva eller andra att "Jag är så värdelös på matematik!" Utan säg istället att "matematik är inte min starkaste sida" eller "jag är inte så jätteförtjust i matematik utan håller hellre på med... " Osv. :o)

Kom att tänka på det när jag läste igenom en tidigare blogg och såg lite stavfel här och där. Min första tanke var: "Fan jag stavar som en kratta!". Men det gör jag faktiskt inte alls det, jag är väldigt bra på att stava. Däremot så slarvade jag nog lite den gången, eller hade kanske bråttom men det är okej! Och jag kommer att slarva igen. :o)

Det är bra att pepp talka sig själv! Det funkar. Och jag tror jag ska blogga lite mer om det fenomenet hädanefter. :o)

Puss och hej sålänge...

Man ska inte stress skriva blogg...

märkte jag precis när jag tänkte skriva ner en snabb sak innan jag går ut och springer igen. Jag skrev en jävla massa men det blev mest konstigt så jag struntar i det. :o)


En sak till!!!

Läste precis på mina "kommentarer" att jag borde blogga varje dag. Och om det så gör EN människa glad så gör jag det. :o) Jag ska blogga blogga blogga och göra den människan glad och förhoppningsvis några till.

De va bah de... :o)

Ska till axelspecialisten... och tänkte börja måla "igen". :o)

I morse blev jag väckt av telefonen tre miljarder gånger just när jag hade somnat efter nattjobbet. Det positiva var att kiropraktorn ringe och jag hade redan fått en tid till axelspecialisten på Löwet. Ska vara där på måndag. Tack för det. Vore skönt att få nån ordning på dethär nån gång.

Min spontana känsla och tanke några mornar nu har varit att dra iväg å köpa stativ, målarpenslar och massa fina färger och börja måla!!! Jag älskar färger... och jag gillar att måla å rita men har inte gjort det på ett tag... så jag tänkte att jag skulle börja skapa i färg. Det är tanken iallfall, och nu kom jag på ytterligare en bra sak med att blogga. Man får ner tankar i skrift! Och då är det större chans att det blir av. :o)



Hittade en liten sak som jag älskar idag...

Jag var på maxi och skulle bara köpa kattsand och lypsyl... jag ÄR lypsylberoende, jag är medveten om det... men ser inte det beroendet som så jätte jobbigt. Det hade kunnat varit värre... eller tror ni det finns ALM (anonyma lypsyl missbrukare) grupper? Jag ska inte gå med isåfall. :o)

Hursomhelst... skulle köpa LYPSYL. Orginalet. Det är det som funkar bäst, sen finns det ju massa alternativa läppsalvor och glanser med jättesöta goda dofter och färger men dom har en tendens att faktiskt torka ut läpparna mer än vad de hjälper. Och jag har tyckt att detta varit lite synd då jag är väääldigt mycket för dofter. Jag har ett grymt luktsinne och har alltid haft (jag brukade kunna säga vad tjejerna i skolan senast hade tvättat sig med för shampoo bland annat) och jag påverkas starkt av dofter. Det är det som starkas väcker minnen i mig, väcker känslor och tankar. Och så fanns den där... bland Lypsylerna... ett lypsyl för barn... MED JORDGUBBSSMAK!!! Jag var lite skeptisk först för allt med lukter och lite färg brukar vara annorlunda, men detta känns iallafall än så länge verkligen som orginalet., men luktar jäääääättegott!!! :o) Den är 4 kronor dyrare än den vanliga, och jag TROR den är lite mindre... men det gör inget, jag kommer att fortsätta köpa den. Jag älskar min lilla rosa jordgubbsdoftande lypsyl. :o)

I övrigt så har jag vair ute och sprungit ikväll igen... super duper skönt. :o) Har lyckats gå ner 1.5-2 kilo oxå, och tänkte väl ta ett par kilo till, sen är jag nöjd. :o)

Hunden har varit och bara varit hund idag. Har varit så mycket träning och diciplinerade saker på sistone så ikväll fick hon tok röja med bästa hund killen ett bra tag. Å dom hade jättekul. Och jag tycker om att titta på hundar som leker och kommunicerar... Det är nästan altid något nytt kan man lära sig eller börja fundera över. Och ibland bara ha kul åt.

Jag tror inte jag har missat Seinfeld så ska shaka min proteindrink och sen krypa ner i soffan... eller nej föressten jag tar nog sängen och titta på det. :o)

Godnatt alla snälla... och god natt och lite kärlek till er andra med ni behöver det nog oxå...

Puss

Skadad axel, marängtårta och... morgon kaffe. :o)

God morgon!!!

Blev väckt av att kiropraktorn ringde för ett tag sedan. Jag har haft problem med min axel i flera månader. Vänster axel. Den är liksom konstant spänd och blir jätte inflammerad mellan varven, och jag har provat det mesta. Varit hos läkaren två gånger. (Fått två olika recept på inflammationshämmare) Varit hos en naprapat. (Fick ett träningsshema och lite massage) Varit på akupunktur. (Fick nålar i huvudet axeln å nacken, och koppar fast sugna) Varit hos kiropraktorn och till honom ska jag tillbaka. Även där fick jag piller mor inflammationen och lite knäckningar i nacke och rygg. Nu nämnde han röntgen i telefonen.

När ska det bli bra??! Kan inte styrketräna nåstan alls. Kör biceps och triceps ibland ändå för att jag har ett behov av det känner jag, men jag får lite extra ont dagen efter då. Att träna axlar är uteslutet. Bröst går inte heller.

Jag kompenserar träningen med att springa rätt mycket dock... så jag har gått ner i vikt en del. Det är ju positivt iallafall. :o) Fast jag behöver nog inte gå ner så mycket egentligen, men några få kilo skulle kännas bra. Ett kilo till kanske... eller två. ;o)

Igår gjorde jag botten till en maräng tårta som jag ska med till min "plast farmor" som fyller år idag!!! Jag ska ha på vit choklad blandad med turkisk yogurt och kola sås och lite grejer. Och hallon. Mmmm... ;o)

Jag äter ju faktiskt knappt sådant nu sen några veckor tillbaka, brukar vara svårt att gå ner i vikt då. Men jag tänkte kanske ta en liten liten bit sen, och motionera lite nu på morgonen innan jag drar, Jag har varit så jävla duktig de sista veckorna så jag vet att det går bra.

Nu slutade det bubbla i kaffebryggaren. :oD Det betyder att kaffet är perfekt nu äefter som det preciiis är klart... Vi ses senare.

Pussar

senare samma morgon... återigen kaffe. :o)

Nu har jag sovit en stund på soff locket... så skööönt. :o) Och såg att jag hade fått små kommentatrer på min blogg!!! Vad trevligt! Jag är inte helt inne i svängen än här men ska försöka lista ut hur det kommer sig att folk ser min blogg som inte "vet" den. Kanske står jag som senaste aktiva eller något precis när jag har skrivit?

Jag dricker kaffe igen iallafall... :o) Öppnade ett nytt paket igår så kaffeburken luktar extra lite söt och fyllig av underbart kaffe. jag har hört att kaffet brukar börja tappa arom efter bara några sekunder när man öppnar paketet, så snabbt ner i burken sen har jag öppet så korta stunder som bara möjligt när jag måste öppna den. :o) Då håller både smaken och doften sig bättre.

Att blogga har redan visat sig vara en bra sak för mig. Man tar sig tid att reflektera och känna efter, som jag gjorde mer när jag var yngre. Nu är jag oftast påväg framåt antingen med hela kroppen eller bara med huvet. Det är skönt att stanna till och tänka till lite. Fundera på vad som påverkat mig under dagen.

Jag ska snart ut med hundarna igen. Brorsan har lånat bilen och han kommer med den snart så ska vi åka och handla lite så jag kan göra en kebab sallad till unch, sen ska vi nog ut någonstans. Jag måste träfa dirigeringar med tiken min också. Och avlämningar.

En fråga innan jag slutar. Kan jag kommernera kommentarerna ni ger?

Pussar till världen.


Morgon efter nattjobbet...

Kom precis hem från jobbet. Jag ääääällllskar mitt morgon kaffe som jag dricker på jobbet när det är dags att sätta lite rullning efter natten. Nu äter jag bovetegröt med hallon. Mycket nyttigt. Tänkte försöka springa efter jag sovit ett tag.

Så är det flytt snart oxå... till jättenära stationen. :o) Jag längtar. Eller jag längtar tills allt är klart, själva flytten kan väl vara kul i och för sig, men blir mycket släpande, och har flyttat mycket i mina dar. Fast jag gillar att flytta! Det känns lite som att livet ska bli annorlunda varje gång... man får lite nystart på något sätt, för att ganska snart komma på att det vart inte så annorlunda ändå. :o)

Hmmm... en sak jag gärna skulle vilja göra är att jobba extra i någon kläd butik!!! Helst i något centrum där det finns mycket folk. Mycket liv och rörelse. Då skulle jag bli glad. :o) Någon som har något att erbjuda??? :o)

SKa kolla aftonbladet och expressen nu, se om det hänt något mer i världen. Det har varit mycket sjuka saker på sistone... Och mycket "film titel" över många hemska saker. Varför gör man så? Blir konstigt för mig.

Ha en skön dag!

:o)


Första dagen på bloggen och näst sista dagen på apporterings kursen...

SÅ!!!

Ett litet välkomnande först då... till min blogg. =)

Jag vill börja med att vänligt men bestämt tala om att jag hatar kaffe som stått ett tag. När det blir sådär grå daskigt när man häller i mjölken ni vet? Och smakar bara skumt... Jag äääälskar nytt fräscht kaffe med lite lite socker och mycket mjölk. Varje kväll längtar jag till morgon kaffet dagen därpå.


Ok, vi var på apportering kurs idag min lilla jakthund och jag, och idag presenterade vi riktigt vilt för hunden för första gången. Hon tyckte det var lite äckligt, jag tyckte det var ännu äckligare. Ville krama om den lilla stela kaninen och säga att det nog blir bra ska du se... haha.Usch. :o)  Men vi vande oss iallafall, både jag och hunden, även om jag nog alltid kommer tycka synd om dom små liven.


Sen hade vi skott. Hon brydde sig inte alls, förutom att hon blev taggad av smällen ihop med att se de andra hundarna jobba så när det var hennes tur så var det fullt ös.

Jag ska gå ut och springa snart, men ska FAKTISKT ta en dusch/ett bad först så jag får tillbaka lite kroppsvärme. Nedrans väder va??


Ok. Dusch time.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0